Podelite sa prijateljima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Škola arapskog jezika u Beogradu

Jedan od najinteresantnijih i svakako najneobičnijih stranih jezika predstavlja upravo arapski jezik.

Arapski je veoma rasprostranjen jezik koji govori veliki broj ljudi u svetu. To je i jezik sa bogatom istorijom i kulturom. Tokom srednjeg veka arapski je bio glavni jezik nauke i kulture, te je zbog toga ostavio veliki trag u naukama poput matematike, filozofije, astronomije, astrologije, medicine i mnogim drugim naukama. Takođe je ostavio traga i u mnogim jezicima na tlu Evrope i sveta.

Postoje tri tipa arapskog jezika: govorni arapski, klasični arapski i moderni arapski. Govorni arapski se deli na istočne dijalekte i zapadne dijalekte. Samih dijalekata ima dosta. Neki od dijalekata su egipatski, magrepski, sirijski, irački itd. Klasični arapski je jezik književnosti. Klasičnim arapskim jezikom pisana je i islamska sveta knjiga Kuran. Moderni arapski je službeni jezik i on je, između ostalog, jezik televizije i obrazovanja.

S obzirom na broj dijalekata koje ima arapski jezik, dosta je česta pojava da se govornici arapskog međusobno ne razumeju. Inače, arapski je jedan od retkih jezika koji se pišu sa desna na levo.

Učenje arapskog jezika

U Srbiji je arapski jezik u poslednjih nekoliko godina sve traženiji. Razloga za to ima dosta, a jedan od najčešćih razloga za učenje arapskog jezika jesu odlični uslovi za zaposlenje u nekoj od arapskih zemalja. Arapske zemlje svakodnevno sve više razvijaju svoju ekonomiju i neprestano su u potrazi za stručnjacima i radnom snagom. Pored toga, one svoje poslove šire i na druge države, između ostalih i Srbiju.

Iako na prvi mah deluje komplikovano, u stvari nije toliko teško naučiti ovaj egzotični jezik.

Kursevi arapskog jezika u školi stranih jezika Mogi

Cilj učenja arapskog jezika u školi Mogi jeste progovaranje i konkretno, primenjivo znanje jezika. Na časovima se podjednako obrađuju sve jezičke veštine, dok je naglasak na konverzaciji. Arapski se organizuje za 4 nivoa: A1, A2, B1 i B2. Svaki od ova 4 nivoa obuhvata fond od 40 školskih časova.

Škola stranih jezika Mogi za Vas organizuje grupne i individualne kurseve arapskog jezika. U zavisnosti od Vaše potrebe, možete se opredeliti za jedan od ova dva načina učenja arapskog jezika. Grupna nastava startuje svakog meseca. Termini grupne nastave su popodnevni i večernji. Grupe su srednje veličine i sastavljene su od najmanje 5 a najviše 8 polaznika. Dinamika nastave je 2 dolaska nedeljno po 90 minuta. Individualna nastava startuje onda kada to Vama odgovara. Tempo rada i termine birate sami. Ovaj način nastave je i najbolji, jer na raspolaganju imate čitavih 90 minuta isključivo za sebe.

Osnovne informacije o školi arapskog jezika

 • Trajanje kursa: 10 nedelja
 • Fond časova: 40×45 minuta
 • Termini grupne nastave: popodnevni i večernji
 • Dinamika nastave: 2 dolaska nedeljno po 90 minuta
 • Redovna cena: 160 evra
 • Cena grupne nastave sa popustom: 120 evra, na 3 mesečne rate
 • Start: grupe za kurs arapskog jezika startuju svakog meseca
 • Lokacija: Terazije*
 • Termini individualne nastave: po izboru polaznika
 • Redovna cena: 2.100 dinara za 90 minuta
 • Cena individualne nastave sa popustom: 1.800 dinara za 90 minuta **
 • Start: prema želji polaznika, u dogovoru sa sekretarijatom škole
 • Lokacija: Terazije i Novi Beograd
 • Materijal za rad: cena materijala za rad iznosi 500 dinara
 • Sertifikat: besplatan

* Ukoliko polaznici sami oforme grupu, nastava se može održavati i na lokaciji Novi Beograd. U tom slučaju cela grupa ima dodatnih 5% popusta na ceo kurs.

** Minimalan broj uplaćenih dvočasa je 5 x 90 minuta.

Za više informacija o školi arapskog jezika pozovite nas ili posetite neki od naših nastavnih centara.

Terazije, Kralja Milana 4
011 26 88 928
065 26 88 928
info@mogi.co.rs

Novi Beograd, Bulevar umetnosti 13
011 311 9882
060 440 27 27
novibeograd@mogi.co.rs

POZOVITE ODMAH!

Škola stranih jezika Mogi
Vaš verni prijatelj